A búzacsíraolaj bőrbarát előnyei

Minden korosztálynak érdemes a búzacsíraolajat beépítenie a napi bőrápolási rutinjába, ha azt szeretné, hogy bőre fiatalos és rendkívül puha maradjon nagyon sok éven át. A búzacsíraolajat lehet kiegészítő formájában vagy tisztán is fogyasztani a különböző ételekben, illetve használhatjuk helyileg is, mivel a búzacsíraolaj bármilyen formában is történjen a használata számos előnyt kínál kezdve bőrlágyító és hidratáló tulajdonságaitól, egészen regeneratív tulajdonságain át. Vizsgáljuk is meg, hogy mi módon lehet egy egészséges, ragyogó arcbőrt és testet elérni a búzacsíraolaj segítségével.

arcapolas-buzacsiraolaj

 Búzacsíraolaj - információk

A búzacsíraolaj a búzacsírából származik, ami még ma is a búza szívének számít, hiszen ez az, ami a búza szárának középpontjában található meg. A búza a csírából nyeri ki a növényi tápanyagokat, amelyek szükségesek a csírázáshoz és a növekedéshez. A búzacsíra tehát a búza legtáplálóbb összetevője, ami 23 különféle tápanyagot tartalmaz, beleértve a fehérjét, a B-vitaminokat, az omega-3 zsírsavakat, a vasat és a kalciumot. Sűrű tápanyagtartalmának köszönhetően a búzacsíraolaj igen egészséges választás a diétában. A búzacsíraolajban ráadásul olyan tápanyagok találhatóak, amelyeknek köszönhetően igen hatékonyan képes hidratálni és megnyugtatni a bőrt.

Előnyei helyi használatra

A búzacsíraolaj könnyen felszívódik a bőrön, ami miatt egy igen hatékony hidratáló és ami miatt jól lehet használni helyi kezelésre is. Ha a búzacsíraolajat használjuk a bőrön, akkor az olaj egy egészséges fúzióját adja az A-vitaminnak, a D-vitaminnak, a B-vitaminnak, az antioxidánsoknak és a zsírsavaknak. Ezek a tápanyagok nemcsak hidratálják és gyógyítják a száraz és a repedezett bőrt, hanem segítenek megakadályozni a hegesedést is. A búzacsíraolaj különösen gazdag E-vitaminokban, ami szintén segít csökkenteni a bőr károsodását, illetve megakadályozza, hogy a szabad gyökök károsítsák a bőrt, valamint segít az egészséges kollagéntermelés biztosításában és fenntartja a bőr megfelelő tónusát is.

Búzacsíraolaj ITT
Még nem érkezett értékelés. Légy te az első!