A búzacsíraolaj használata

A búzacsíraolaj a tápanyagok széles skálájával büszkélkedhet, ennek köszönhetően ezt az olajat természetes gyógyszerként és élelmiszerként, valamint kozmetikai termékként is fel lehet használni. A búzacsíraolaj nagy mennyiségben tartalmaz octacosanol zsírsavat, ami állítólag javítja a sportolók kitartását, illetve így a teljesítményét is. A búzacsíraolaj aranybarna színű és jellegzetes földes illattal bír. Nagyon fontos odafigyelni a használatára, mivel viszonylag rövid az eltarthatósága. Kérdezzük meg orvosunkat, mielőtt nagy mennyiségben vagy rendszeresen kezdenénk el használni az olajat.

buzacsiraolaj

Erős antioxidáns

A természetgyógyászok a búzacsíraolajra mint elsődleges antioxidáns forrásra tekintenek. A búzacsíraolajnak magas az E-vitamin és az octacosanol tartalma, aminek köszönhetően olyan jó hatással van a szervezetben, mint egy 30 perces finn szaunázás. A búzacsíraolajat fel lehet használni főzéshez, illetve táplálék kiegészítőként is hozzájuthatunk, ami azért is jó, mert ezekben a kapszulákban nagy arányban van jelen az inozitol, ami egy olyan enzim, mely a szervezet zsírégető folyamatait táplálja. Ezenfelül ha kapszulaként szedjük a búzacsíra olajat, akkor az emésztésünket is javíthatjuk, illetve normalizálhatjuk a bélfunkciókat, valamint segíthetjük a tápanyagok felszívódását is. Azonban azzal fontos tisztában lenni, hogy a búzacsíraolaj nagyon hamar megavasodhat, éppen ezért érdemes hűtőszekrényben tartani a búzacsíraolaj kapszulákat is.

Hidratálja, táplálja a bőrt

A búzacsíraolajjal gyakran hígítanak bizonyos krémeket, illetve egyéb gyógyszerekkel kombinálva is használják, mivel nagyon hatékony a bőr egészségének megőrzésében és fiatalon tartásában. Joni Loughran rámutat arra, hogy a búzacsíraolaj olyan egészséges tápanyagokat tartalmaz, mint a fehérjék, a vitaminok, a lecitin, az esszenciális zsírsavak, illetve E-vitamin, ami egy igen erős antioxidáns. A legfontosabb, hogy a búzacsíraolaj könnyedén behatol a bőrbe, így a bőrsejtek hozzájutnak a legértékesebb tápanyagaihoz. A búzacsíraolaj különösen hasznos a száraz és öregedő bőr kezelésére, mivel nyugtató és gyógyító összetevőkben is igen gazdag.

Búzacsíraolaj ITT
Még nem érkezett értékelés. Légy te az első!