Búzacsíraolaj a hajápolásban

Amennyiben szeretnénk visszafordítani a hajunk károsodását, akkor a természet néhány igen nagyszerű megoldást képes kínálni erre. Próbáljunk ki természetes olajokat, mint például a búzacsíraolajat, hogy segítsük pótolni az elvesztett nedvességet, illetve, hogy megakadályozzuk a jövőbeli károkat. A búzacsíraolajat lehet helyileg használni, illetve orálisan is, mindkét esetben szebbé lehet tenni a hajkoronánkat. Azonban fontos tisztában lenni azzal, hogy ha súlyos búza- vagy gluténérzékenységben szenvedünk, akkor a búzacsíraolaj nem biztos, hogy megfelelő lehet a számunkra.

hajapolas

Lágyító tulajdonságok

A száraz haj töréseket eredményezhet, nem is beszélve a kócosodásról, illetve a túlságos statikusságról. Azonban ha a fejbőrünket olajokkal tápláljuk, akkor ezt a problémát is lehet orvosolni. Ha hosszú a hajunk, akkor nagyobb esély van arra, hogy a fejbőrünk száraz, így nagyobb esély van arra, hogy érdemes használnunk a búzacsíraolajat a hajunk puhításához, lágyításához. A búzacsíraolajat fel lehet használni a haj maszkolására, illetve kondicionálóként is.

E-vitamin

A búzacsíraolaj tartalmaz egy sor vitamint, beleértve az E-vitamint. Az E-vitamin vagy tokoferol jól ismert, mint a bőr előnyös vitaminja, ami szintén jó hatással van a hajra és könnyen felszívódik a hajszálak belsejébe. Az E-vitamin elősegíti a bőrsejtek és a hajsejtek képződését is, így ideális kiegészítője a samponoknak és a balzsamoknak is. Az E-vitamin nagy koncentrációban van jelen a búzacsírában is, aminek köszönhetően a búzacsíraolaj igen értékes hajápoló lesz.

Szkvalén

A búzacsíraolaj többszörösen telítetlen zsírokat is tartalmaz, például az úgynevezett szkvalént. Egy 2009-es tanulmány szerint a szkvalén leggazdagabb forrása a cápamájolaj, de a búzacsíraolajban is igen nagy koncentrációban van jelen. Ez az anyag a fő összetevője a bőr felületén megtalálható többszörösen telítetlen zsíroknak, így nagyon hasonlít azokhoz az olajokhoz, amelyeket a szervezetünk termel, emiatt igen hatékony a haj- és a bőrápolásban.

Búzacsíraolaj ITT

Solio Búzacsíra olaj100ml

Solio Búzacsíra olaj 100ml

Kellemes ízű, aromájú étolaj. Vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag, jó hatással van az agy és idegrendszer működésére, hasznos a szervezetben felhalmozódott toxikus anyagok semlegesítésében.

Ár: 1335 Ft
Megnézem
Újdonság

Pödör Búzacsíra Olaj100 ml

Pödör Búzacsíra Olaj 100 ml

100% természetes, tiszta olaj, minőségi, szigorúan ellenőrzött búzacsírából, hagyományos kézimunkával hidegen sajtolva. 

Ár: 4190 Ft
Megnézem
Még nem érkezett értékelés. Légy te az első!