E-vitamin a búzacsírában

A búzacsíra a búzának az a része, ami felelős a növény növekedéséért és fejlődéséért. Ez az anyag körülbelül a búza teljes súlyának 2,5%-át teszi ki. A búzacsíra teli van koncentráltan különféle tápanyagokkal, amelyek segítenek fenntartani az új hajtást. A búzacsíra tehát nagy koncentrációban tartalmaz vitaminokat és ásványi anyagokat, köztük például E-vitamint. A búzacsírát lehet nyersen vagy pirítva is fogyasztani, meg lehet ezzel bolondítani a reggeli gabonapelyheket, a joghurtokat, a turmixokat vagy a házilag sütött kenyeret is.

buzacsira

E-vitamin

A búzacsíra 1 unciája tartalmaz 4,53 mg E-vitamint. A búzacsíraolaj még több E-vitamint tartalmaz adagonként, mindössze 1 evőkanálnyi mennyiségben találunk 20,3 mg-ot. Egy evőkanál búzacsíra olaj többet nyújt, mint az E-vitamin ajánlott napi adagja, ami 15 mg.

 Az E-vitamin előnyei

Az E-vitamin egy zsírban oldódó vitamin, amely antioxidáns védelmet nyújt a szervezet számára. Az E-vitamin csökkenti a szabad gyökök termelését, melyek károsítják a sejteket, és olyan problémákhoz vezethet, mint a rák vagy más krónikus betegségek. Az E-vitamin segíti a vörösvértestek kialakulását és segíti az immunrendszer működését is. Ez elérhető természetesen az élelmiszerekben is, különösen nagy koncentrációban van jelen a diófélékben és a növényi olajokban.

Egyéb tápanyagok

A búzacsíra fogyasztása azonban nemcsak az E-vitamin miatt olyan előnyös, hiszen ebben a növényi részben nagyon koncentráltan vannak jelen a B-vitaminok, a riboflavin és a niacin is, amelyek szükségesek az emésztés, a tápanyag felszívódás, illetve az egészséges idegrendszer működéséhez is. Egy uncia búzacsírában 4,3 gramm rost is található, ami elengedhetetlen az egészséges bélfunkciók fenntartásában. A búzacsírában ezenfelül 8 gramm fehérje is van unciánként, ami fontos az izmok növekedése és karbantartása szempontjából.

Búzacsíraolaj ITT

Solio Búzacsíra olaj100ml

Solio Búzacsíra olaj 100ml

Kellemes ízű, aromájú étolaj. Vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag, jó hatással van az agy és idegrendszer működésére, hasznos a szervezetben felhalmozódott toxikus anyagok semlegesítésében.

Ár: 1335 Ft
Megnézem
Újdonság

Pödör Búzacsíra Olaj100 ml

Pödör Búzacsíra Olaj 100 ml

100% természetes, tiszta olaj, minőségi, szigorúan ellenőrzött búzacsírából, hagyományos kézimunkával hidegen sajtolva. 

Ár: 4190 Ft
Megnézem
Még nem érkezett értékelés. Légy te az első!